Letovanje z Društvom osteoporoze Trbovlje

Leto se hitro obrne. Hitreje, kot si mislim, saj se že nahajam v tretjem življenjskem obdobju. Prav tako se tudi jaz veselim počitnic in oddiha od vsakdanjosti. Sem ena izmed mnogih članic društva. Moji vtisi iz letovanja so me pripeljali do tega, da napišem občutke in doživetja na papir.

Zase lahko trdim, da sem se imela lepo. Srečna sem, da še obstajajo prostovoljska društva, ki nudijo organiziran prevoz do tja in nazaj, do naših domov. To se mi zdi poglavitni problem za nas starejše, ki se včasih težko znajdemo v današnjem svetu.

Po sebi sklepam, da verjetno v lastni režiji ne bi videla dopusta. Organiziran program za tedensko preživljanje dopusta je skrbno pripravljen, da ga po svoji želji dodobra izkoristimo.

Dolgega časa ne poznam. Dobesedno zaživim z naravo in ostalimi članicami našega društva. Imam mnogo možnosti za aktivne počitnice.

Letošnje letovanje je bilo zame prav zanimivo. Udeležila sem se vseh aktivnosti. Hvala bogu mojemu dobremu zdravju, da mi vse to dopušča. Da naštejem samo nekatere: hoja in tudi vožnja v bližnje morske kraje, ogled rojstne hiše našega svetovno znanega virtuoza Giuseppeja Tartinija v tistih in današnjih časih.

Najbolj mi je ostalo v spominu mesto Piran. Tja smo se peljali z avtobusom, nazaj pa peš mimo Fiese, Pacuga, do Strunjanskih solin in smo prispeli do naših bivalnih vil, ki ima vsaka svoje ime.

To še ni vse od mojih doživetij. Ples ob sončnem zahodu, tik ob prelepi obali, ki se je lesketala v prečudovitih barvnih odtenkih sončnega zatona. Tu je še ribiški piknik na lepo opremljeni barki, ki je ustrezala skupinskemu druženju in veselju. Za naše dobro počutje sta skrbela kapetan, kuhar in animatorka gospa Klavdija, ki je vse to organizirala, skrbela za glasbo in veselo vzdušje. Popeljali smo se po prelepi slovenski obali, ki nas je navduševala s svojo lepoto. Naše druženje se je bližalo vrhuncu, ko smo zagledali na mizi lepo pečene in okusne sardelice. Pojedli smo jih lahko, kolikor so dovolili naši želodčki. Manjkala ni niti pijača po naši izbiri. Za zaključek se zahvalim tudi vsemogočnemu, ker nam je bila sreča in vreme naklonjeno.

Imela sem se neizmerno lepo. Moje misli za naprej so: “Da bi moje zdravje dopuščalo,  da obiščem zopet moj dragi Strunjan.”

Emica Mrežar
Društvo osteoporoze Trbovlje