Pripravljeno granolo bomo dodatno obogatili s kalcijem – dodali jo bomo grškemu jogurtu in obogatili s svežimi figami, ki so odličen vir kalcija. V 100 gramih fige ga je kar 35 miligramov.
Sestavine (za 1 osebo):
- 150 g grškega jogurta
- 1 žlica medu
- 1 ali 2 veliki zreli figi
- 1 velika žlica čokoladne granole
Priprava:
V grški jogurt (kupimo ga lahko v vseh večjih trgovinah) najprej vmešamo žlico medu. Fige očistimo in jih razrežemo na štiri dele. Jogurt z medom nadevamo v skodelico, potresemo z žlico granole, okrasimo z rezinami fig, še enkrat pokapamo z medom in si zaželimo dober tek in prijeten dan. Jed je primerna za zajtrk, malico, lahko pa jo postrežemo tudi namesto sladice.
Recept pripravila: prim. asist. Jana Govc Eržen, dr. med.
Objavljeno v reviji Sončnica, oktober 2017
Foto: Pexels