File zlatovščice na popečenih bučkah s paradižnikovim pestom in bučnimi semeni

Poskusite slastno postrv pripraviti po receptu Fanike Sevšek, članice Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje.

Sestavine za eno porcijo:

  • 20 dag zlatovščice – file,
  • 15 dag svežih temnih bučk,
  • paradižnikov pesto – 0,5 dl paradižnikove kaše, sol, poper, česen, bazilika,
  • ščepec ali dva praženih bučnih semen.


Priprava:

File zlatovščice rahlo solimo in spečeno na žaru. Na hitro popečemo še bučke, ki smo jim dodali malo soli, popra in česna.
Fileje položimo na popečene bučke, prelijemo s paradižnikovim pestom in potresemo s praženimi bučnimi semeni.

Recept je pripravila Fanika Sevšek, članica Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje in kuharica Gostišča Žolnir v Kostanjevici na Krki.
Recept je bil prvotno objavljen v reviji Sončnica, december 2016.
Fotografija je simbolna (Pexels).