Dušeno rdeče zelje

Pripravite zdravo, rdeče zelje, ki je privlačno, okusno in avtentično pripravljeno po receptu slovenske kuharice.

Sestavine:

  • 1 glava rdečega zelja,
  • sol, poper, sladkor, kumina, jabolko
  • 3 rezine prekajene slanine,
  • 5 dl jušne osnove.

Priprava:

Rdečemu zelju ostranimo stržen in ga narežemo na centimeter široke trakove, operemo, dodamo
na krhlje narezano jabolko, sladkor, kumino, sol, poper in slanino ter dušimo do mehkega. Po potrebi
dodajamo jušno osnovo in zgostimo s škrobom.

Recept je pripravila Fanika Sevšek, članica Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje in kuharica Gostišča Žolnir v Kostanjevici na Krki.
Recept je bil prvotno objavljen v reviji Sončnica, december 2016.
Fotografija je simbolna.