Društvo Sončnica Velenje vabi na dogodke v februarju 2020

Februarja 2020 Društvo Sončnica pripravlja predavanje, ogled VDC centra in delavnico EFT tapkanja. Vabljeni, da se nam pridružite.

Pravočasno odkrijmo periferno arterijsko bolezen

Vabljeni v ponedeljek, 17. februarja 2020, od 9.00 do 12.00 v Zdravstveno postajo Šoštanj, kjer bomo govorili o tem, kaj lahko sami storite zase, da preprečite bolezen.

Vsakega udeleženca  bomo naučili tipanja pulza na rokah in nogah. Če bodo prisotni simptomi in znaki periferne arterijske bolezni in slabo ali netipljivi pulzi, vam bomo izmerili še gleženjski indeks, ki je razmerje med vrednostjo sistoličnega tlaka v gležnju in na nadlakti in je lahko pokazatelj patološkega dogajanja v ožilju. Predstavitev in meritve bo izvajala Barbara Slamek, d. m. s., v sodelovanju z ZD Velenje.

Obisk varovancev Varstveno delovnega centra Ježek

V petek, 21. februarja 2020, ob 10.00 vas prijazno vabimo, da se nam pridružite  pred VDC in skupaj z mano (Janja) obiščete enoto Ježek.

Ogledali si bomo delovno enoto Ježek in  izvedeli zagotovo veliko zanimivih stvari in z varovanci malo poklepetali. Ob pogledu na čudovite izdelke varovancev bomo vedno znova presenečeni, kaj vse zmorejo, koliko skrite in neizkoriščene domišljije nosijo v sebi. Izdelke boste lahko tudi kupili. Za ostale informacije pokličite 040 724 008 (Janja).

Iz čustvene stiske s tapkanjem do notranjega miru

Vabljeni v torek, 25, februarja 2020, ob 17.00 v študijsko čitalnico Knjižnice Velenje. Zdravje je ena izmed najbolj cenjenih vrednot. Osnova kakovostnega življenja je dobro počutje in blagostanje v telesnem, psihičnem in socialnem pomenu.

Z EFT tehniko (tehniko  tapkanja) se naučimo varne in preproste tehnike za uspešno spopadanje z neprijetnimi čustvi. Naša življenjska doba je daljša in se še daljša. Zato je potrebno vseskozi vzpostavljati, vzdrževati in vaditi veščine in strategije soočanja s težavami, spremembami in napori, ki jih prinaša življenje. Skozi tehniko čustvenega sproščanja vas bo popeljala Janja Rednjak,  dipl. org. soc.,  EFT svetovalka.

5141D0A6-76DC-11E2-9DCA-27A166B94067

Društvo bolnikov z osteoporozo Šaleške doline Velenje

Naslov: Šaleška cesta 3, p.p. 508, 3320 Velenje
Telefon:
 040-724-008
E-mail naslov: [email protected]
Uradne ure: prvi torek v mesecu od 17. do 18. ure