Društvo Sončnica Velenje: Meritve v Šoštanju in aktivnosti do konca leta 2019

V prostorih ZP Šoštanj smo v torek, 19. novembra, od 10. do 12. ure predstavili  poslanstvo Društva Sončnica. Predsednica Janja Rednjak je spregovorila osteoporozi, pomenu pravočasnega odkrivanja in zdravljenja bolezni, zdravem načinu življenja in primernem gibanju in telesni vadbi. Predstavila je aktivnosti v društvu, ki potekajo skozi celo leto. Hkrati je za udeležence Barbara Slamek, dipl. m. s., izvajala preventivni izračun ogroženosti za osteoporozo s programom FRAX. Predstavitev je potekala v sproščenem vzdušju in nedvomno še pridemo v Šoštanj.

     

 • Aktivnosti za zadnji teden novembra in december:
  Predavanje na temo ”Krepitev imunskega sistema in zaščita pred različnimi virusi” v torek, 26. novembra, ob 17. uri v Knjižnici Velenje

Jesensko zimski čas je prav čaroben. Narava spreminja svojo podobo s tem pridejo na plano tudi različni virusi in bakterije. Ali smo pripravljeni na temperaturne spremembe? Vemo, kako  se zaščititi pred raznimi nalezljivimi boleznimi? Imunski sistem ima veliko vlogo pri zaščiti proti boleznim, zato je pomembno, da ga pravočasno začnemo krepiti. O vsem  tem in še kaj več bo predavala Barbara Slamek, dipl. m. s., iz referenčne ambulante Zdravstvene postaje Šoštanj.

 • Test telesne pripravljenosti
  Test bo v četrtek, 5. decembra, od 8. do 11. ure v sejni sobi Zdravstvenega doma Velenje pod vodstvom strokovnjakinj iz Centra za krepitev zdravja ZD Velenje.

Udeleženci opravijo skupino testov za oceno telesne pripravljenosti. Na podlagi ocene testiranja udeležencem svetujejo, katera dejavnost je zanje ustrezna.Namen testiranja telesne dejavnosti je predvsem ozaveščati in spodbujati ljudi h gibanju, ki je bistveno za ohranjanje zdravja in telesnih zmožnosti.

 • Prednovoletno srečanje
  Prednovoletno srečanje bo v torek, 10. decembra, ob 16. uri v Kolodvorski restavraciji.
 • Obisk prazničnega Celja z vlakom
  Tudi letos vas vabimo, da se nam pridružite v sredo, 18. decembra, ob 15.00 na Železniški postaji Velenje, da se bomo skupaj odpeljali v Celje in tam doživeli prijetno predbožično vzdušje. Prihod v Velenje bo ob 19.30. Cena povratne vozovnice je 5 €.

Lucija Venta