Društvo Sončnica: Pomembno je, da smo povezani in v gibanju celo leto

Vadbe na prostem, v Sončnem parku v Velenju, so potekale skozi celo leto. Ostale, dvoranske, smo prilagajali razmeram. Tudi letos smo izvedli dve šoli osteoporoze, in sicer na Debelem rtiču v začetku septembra in oktobra v Radencih. Terme in morje, za vsak okus torej nekaj.

Ko se je predsednica Janja Rednjak z udeleženci vrnila iz Radencev, smo imeli še en pomemben cilj pred seboj: ob svetovnem dnevu osteoporoze, 20. oktobru, izdati našo prvo brošuro s predstavitvijo razgibalnih vaj. In uspelo nam je! Seveda tudi ob podpori Zveze. Res da ima brošura lokalni pridih, a le zaradi članic in člana, ki smo vaje izvajali in živimo v Šaleški dolini. Sicer pa so prikazane vaje za vse, niso lokalne, naš namen je povezovati. Tako generacijsko kot tudi ne glede na to, iz katerega kraja naše lepe dežele prihajamo.

Ob snovanju brošure je bilo naše vodilo, da približamo vaje tistim članom, ki morda niso toliko vešči uporabe spleta in digitalnih kanalov komunikacije. Mislim, da se bo zanimive barvite knjižice z vajami razveselil prav vsak, popestrila nam bo jesenske in zimske dneve. Vaje so zasnovane tako, da so primerne za vse generacije, pripravljali smo jih pod strokovnim vodstvom kineziologinje mag. Petre Poznič. In razmišljam dalje: prav zanimivo bi bilo, če bi enake vaje izvedli in fotografirali po drugih društvih. Z naravnimi lepotami vaših krajev. Morda jih izvedete v svojem društvu sami ali pa jih ob kakšnem izletu, obisku, ko bo to možno, izvedemo skupaj. Pomembno je, da smo povezani, da negujemo prijateljstvo in sodelovanje. 

Lucija Venta,
sekretarka Društva Sončnica