DPO Trbovlje: Miklavževo kopanje v Izoli

Pravljično okrašen december vsako leto obiščejo prijazni možje. Prvi med njimi je Miklavž, ki ga imajo radi otroci in tudi mi, odrasli. Letos je zopet obiskal Društvo osteoporoze Trbovlje in nas obdaril z Miklavževim kopanjem v Izoli. Izbral je hotel Delfin, ki je lep, svetel in prostoren, s pogledom na morje in marino, v kateri so zasidrane jadrnice.

Nekatere članice društva so se odločile za rekreativni sprehod ob obali, druge za kopanje. Bazene v hotelu napolnjuje morska voda, ki je različno ogrevana. Večji bazen je primeren za plavanje, ostala dva sta toplejša. Obstaja tudi kratka vodna pot, ki ima komaj 16oC. Nekatere smo pogumno zakorakale vanjo. Bazeni so ločeni s stebri, ki polepšajo vodni ambient. Kar prehitro je minil čas, namenjen za kopanje. Morda bo Miklavž drugo leto podaril za vodne užitke uro več.

Po kosilu smo čas do odhoda domov zapolnile s hojo ob morju, ki s svojo prostranostjo vedno navduši. Jata galebov je vzletela s kopnega in sedla na morsko gladino. Pogled na galebe v zraku je bil čudovit. Škoda, da v tistem trenutku nisem ujela leta v fotografski aparat. Miklavž se je poslovil, v naslednjih dneh se veselimo Božička in dedka Mraza. Kmalu bo novo leto 2018.

Kristina Hribar,
Društvo osteoporoze Trbovlje