DPO Posavje: Zaključek vadbe v Sevnici

Posebnost letošnjega zaključka vadbe in ostalih dejavnosti članic in članov Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje (DPOP) z območja Sevnice je pravkar končana epidemija koronavirusne bolezni covid-19. V začetku junija je bil uradno razglašen njen konec in življenje se počasi vrača na stare tirnice. Seveda pa še vedno upoštevamo priporočene ukrepe, da bi  preprečili povratek bolezni.

Zbrali smo se v hotelu Ajda v Sevnici. Naša vodja skupine Neda Busar nas je pozdravila in nam razdelila bilten s fotografskim prikazom minulega dela in programom za tekoče leto. Ta ima tokrat ime V zrela leta s trdnimi kostmi. Hvala članicam upravnega odbora za tako prijetno in koristno publikacijo. Nedi se je v imenu prisotnih za njeno vodenje obeh skupin terapevtske vadbe in odlično organizacijo srečanja zahvalila naša draga sočlanica Marija. Nadaljevali smo v sproščenem prijateljskem vzdušju, v kakršnem poteka tudi celoletna vadba s fizioterapevtko Aleksandro.

Sama sem se vključila v društvo pred nekaj leti in sem v njem aktivna. Navdušujeta me povezanost med člani in povezava z drugimi skupinami in društvi. Navdušuje me tudi, da sodelujemo z zdravstvenimi zavodi v Posavju. Upam, da bo ostalo tako še naprej.

Zahvaljujem se članom in članicam, da sem lahko delček društvene zgodbe. Zahvaljujem se vsem, ki soustvarjate vsebine v okviru celotnega društva in dodajam že znano, a premalokrat povedano: delovanje v društvu je prostovoljno, brezplačno in zato še posebej neprecenljivo ter dragoceno poslanstvo. Ljudje, ki verjamemo v dobro, vedno najdemo smisel v prostovoljnem delu, ki nam predstavlja izpolnitev, veselje, doživetje, radost ustvarjalnosti in samouresničevanje. Prostovoljno delo je posebna vrednota, ki združuje in pomnožuje dobro, še posebej, ko gre za naše zdravje. 

Besedilo: Silva Lisec
Foto: Neda Busar