DPO Posavje v Strunjanu – fotoreportaža

44 se nas je odpravilo 13. novembra 2016 v Zdravilišče Strunjan na že desete dneve zdravja.  Za udeleženke iz Krmelja je bila pot dolga, saj je avtobus krožil po celem Posavju: Krmelj – Sevnica – Krško – Brežice – Starine – Ljubljana-Barje.

navodila-ob-dobrodoslici

Kozarček vina za dobrodošlico, potem pa animatorka Tatjana z nami “prediha” program za ves teden, ki sta ga že prej uskladili in dogovorili animatorka Barbara in predsednica društva.

Dnevni ritdihalne-vaje-ob-morjuem je bil napet: vaje v bazenu, dihalne vaje ob morju …

… nordijska hoja v večji ali manjši skupini po savudrijskih obronkih ali ob morju …

 

 

... nordijska hoja dopoldne in popoldne ...
… hoja dopoldne in popoldne …

s-tatjano-na-nordijski-hojiPočitek na poti na Kaki party k pridelovalcu kakijev g. Giassiju, pobudniku vsakoletnega festivala tega izjemnega sadeža, ki ni nikjer tako sladek kot tu v Strunjanu.

Animator Janez Kolarič nam na njemu lasten duhovit način pove,kako-pomagati-nasi-hrbtenici kako lahko pomagamo svoji hrbtenici. Veliko koristnih napotkov slišimo – ampak nekaj desetletij prepozno, da bi še popravili svojo morebitno skrivenčeno držo. Zato pa je tako znanje dobro prenesti na svoje otroke in vnuke.

na-izletu-v-trstu-2 Šli smo na izlet v Trst.

po-trstu-3

 

 

Občudovali smo to nekoč močno slovensko mesto, ki ga večina pozna po Ponte Rossu, nakupovalni Meki  v nekem drugem času.

milena-med-potopisnimi-spomini

Kajpak smo imeli dva lepa kulturna večera z izolskim moškim zborom in dramsko skupino,  z našo predsednico pa smo “obdelali” veliki španski krog, kot je naslovila popotniško pripoved.metka-na-celu-plesne-kolone Na koncu pa smo se zavrteli in zaplesali ob prijetni glasbi. Drugo z drugim: teden je prehitro minil, bil je malo siv, malo sončen. Kupili smo si kakije in se poslovili z željo, da bi se ob letu spet “zdravili” na dnevih zdravja v prijaznem hotelu in med prijaznimi ljudmi.

brane-v-elementu-2 Brane je vedno nasmejan.

Fotografije: Brane in Neda Busar