DPO Posavje: Tokrat o revmatičnih boleznih

29. november 2017 je bil deževen, zimsko hladen dan, zato smo bili v skrbeh, koliko ljudi se bo odzvalo na zadnje letošnje predavanje. Prijetno presenečeni smo našteli kar 28 udeležencev, tako da je bila sejna soba Splošne bolnišnice Brežice skoraj premajhna. Udeležili so se ga tudi članice in člani iz oddaljenih krajev (Krško, Kostanjevica, Silovec). Gotovo je kljub zgodnji uri (ob 15.00 smo se zbrali) pritegnilo ime domače zdravnice Mojce Iskre Savnik – dr. med., spec. inter. med. Dogovorjena tema je bila predstavitev revmatskih obolenj.

Predavanje je bilo zelo zanimivo, odmerjeni čas je hitro minil. Zdravnica nam je predstavila številne vrste revmatskih bolezni, nas poučila o prepoznavanju revmatičnih obolenj, o načinih zdravljenja in kaj lahko storimo sami, da si olajšamo težave. Odgovarjala je tudi na vprašanja.

Znova se je potrdilo, da je neposreden stik z zdravnikom – praktikom vse kaj več kot le branje informacij po internetu. Isto predavanje bomo v januarju ponovili v Sevnici za člane iz te občine.