DPO Posavje: Sevničanke na Kumu

Vsako leto imamo članice sevniške skupine »gibanja za zdravje« v programu en daljši pohod. Tako je bilo tudi v četrtek, 18 maja 2017, ko smo se 9 pohodnic in 1 pohodnik odpravili na 1211 metrov visoki Kum. Z avti smo se odpeljali mimo Radeč do zaselka Čimerno, kjer je bilo  izhodišče naše poti. Najprej smo šli kratek čas po asfaltni cesti, nadaljevali po travniku in gozdu na Ključevico, kjer je nekaj vikendov, in zopet v gozd, kjer se je pot začela strmo vzpenjati. Večkrat smo se ustavili, globoko zadihali in premagali še največjo vzpetino tik pred kočo. Končno!

V koči nas je pozdravil prijazni oskrbnik in nas postregel. Privoščili smo si izdatno malico, si malo odpočili, nato pa uživali ob pogledih na vse strani. Oskrbnik nam je pomagal z orientacijo, žal pa je bilo ozračje ta dan nekoliko megleno. Videli smo Kamniško-Savinjske Alpe,Triglav, Nanos, Snežnik, Gorjance, Lisco …

Sledil je povratek v dolino. Nobenih težav nismo imeli, in ko smo prišli do izhodišča, smo bili vsi veseli, v sebi smo čutili zadovoljstvo, da nam je uspel ta podvig. Bravo mi!

   

   

Besedilo in slike: Mira Lorenćič