DPO Posavje: Predstavitev društva na stojnici v Sevnici

Ob tednu Rdečega križa in dnevu medicinskih sester smo prejeli od Območnega združenja Rdečega križa Sevnica v sodelovanju z Zdravstvenim domom Sevnica vabilo k sodelovanju na prireditvi  DAN ZDRAVJA. Potekala je 11. maja 2019 na pločniku Kmečke tržnice pri banki NLB v Sevnici.
OO RK Sevnica je predstavil dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo po krajevnih organizacijah. Zdravstveni dom je sodeloval z zdravstveno vzgojnim programom. Svetovali so o zdravem načinu življenja in prikazali dejavnike tveganja za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. Izvajalo se je tudi merjenje krvnega tlaka in krvnega sladkorja ter svetovanje o zdravi prehrani in določanje indeksa telesne mase. Prikazani so bili temeljni postopki oživljanja. Zdravstveni dom je izvedel test hoje na 2 km z izračunom telesne zmogljivosti. 
Na prireditvi smo bila prisotna  društva s področja varovanja zdravja, med njimi je bilo tudi naše društvo za preprečevanje osteoporoze. 
Dan je bil lep, sončen, obisk pa žal pod pričakovanji. Naša stojnica je bila dobro založena z raznovrstnim promocijskim gradivom. Prilagamo nekaj fotografskih utrinkov.
Besedilo in fotografije: Neda Busar