DPO Posavje: Popoldne posavskih osteoporotikov

V dvorani Mladinskega centra smo se posavski osteoporotiki 4. marca 2020 zbrali na rednem zboru članov. Bilo nas je nekaj manj kot leta prej, le 81. Tak upad smo pripisali obdobju prehladov in, morebiti, tudi strahu pred koronavirusum, ki prav zdaj straši tudi v Sloveniji.

Vsebino smo razdelili v štiri sklope:

  • kulturni del, ki sta ga izvedla vokalistka Nina Berger in kitarist Miha Koretič,
  • predavanje Marije Srake, univ. dipl. inž. živil. tehn. o aditivih v prehrani, temu sta sledila
  • zbor članov in
  • druženje ob zakuski.

Društvo po prečiščeni evidenci šteje 250 članov. V biltenu smo s slikami pokazali, kaj smo delali v letu 2019, v besedilu pa predstavili načrtovani program za leto 2020 (bilten je dostopen tudi na naslovu – v pdf. formatu).

Kaj v DPO Posavje pripravljamo za leto 2020

Spet bomo izobraževali, telovadili, merili MKG na petnici in s Fraxom ugotavljali ogroženost za zlome, se podajali na pohode, izlete, ekskurzije. Povezovali se bomo z drugimi društvi s področja zdravja in sodelovali z našimi partnerji: ZD Brežice in Sevnica, ZC Aristotel d. o. o. Krško in Splošno bolnišnico Brežice. Sodelovali bomo z ZDBO Slovenije in s promocijskim gradivom seznanjali ne le člane, tudi širšo javnost. Vsi člani bodo prejeli glasilo Sončnico, o dejavnostih pa jih bomo sproti obveščali na ustaljeni način.

Da bo delo dobro potekalo, bodo kot doslej skrbeli 11-članski upravni odbor in 17 prostovoljk. Finančno pa nas bodo tudi v tem letu podpirale občine Brežice, Krško in Sevnica ter FIHO.  

Več o dogajanju v DPO (Društvo za preprečevanje osteoporoze) Posavje