DPO Posavje: Polletno delo v času omejitev

Zdaj ko je epidemija mimo, so nas v hiše spravili močno prevroči poletni dnevi. Zato tudi nismo pripravili skupnega srečanja v Gadovi peči. Bo počakalo na jesen.

Polletna realizacija programa je taka:
Zbor članov smo izvedli kombinirano: po e-pošti in s potrditvijo na seji upravnega odbora.  Vsi člani so dobili gradivo po e-pošti oz. po redni pošti tisti, ki nimajo elektronskega naslova.
Izobraževanje: predavanje Nujne sestavine prehrane, da bomo ohranili zdrave mišice in kosti (na dnevih zdravja v Radencih, predavateljica Marija Srakauniv. dipl. inž. živ. tehnol.)
Telovadne skupine v Brežicah, Krškem in Sevnici so delovale ves čas, ko je bilo možno, se je pa razen v Krškem zmanjšalo število skupin. Hvala našim fizioterapevtkam  ̶  Marjani, Maji in Aleksandri – in vodjem skupin Ljubici Roguljić, Meri Žnideršič, Jelki Gričar, Danici Požek in Mariji Grm
Pohodniške skupine so opravile pohode, ki so bili možni glede na ukrepe NIJZ v času epidemije. Zahvala gre Miri Lorenčič, Jelki Gričar, Slavki Kuhelj in Majdi Staut, slednji za organizacijo avtobusnih izletov.
Dneve zdravja smo izvedli v Radencih v času od 14. do 19. 6. 2021. (21 udeležencev)
– 3. 6. 2021 nam je uspelo izpeljati enodnevno ekskurzijo na Roglo in v Žiče (33 udeležencev).
– Posamezne telovadne in pohodniške skupine so dejavnost prvega polletja zaključile s klepetom ob sladoledu.
– Predsednica se je udeležila sej predsedstva in seje UO Zveze (po ZOOMU in v živo).
– Vsi člani ste prejeli Sončnico, vsi pa še niste poravnali članarine.

Ko potegnemo črto, niti ni bilo opravljenega tako malo. Potrudili se bomo v jeseni čim  več nadoknaditi in vas že sedaj vabimo na odziv, ko vas bomo zasuli z vabili.

Takole pa so ob ribah in harmoniki zaključili svojo osmo pohodniško sezono člani sevniške pohodniške skupine, ki se sedaj poslavljajo za dva dopustniška meseca. Njim in vsem članicam in članom želimo lepo in zdravo poletje, nalovite čim več vitamina D, živite zdravo.

Milena Jesenko, predsednica DPOP

Takole v prijetni družbi ob ribah in s harmoniko, kot je zabeležil fotoaparat, so zaključili osmo pohodno sezono v Sevnici. Kljub vročini so se imeli lepo, sedaj pa odhajajo za dva meseca vsak svoji poletni dogodivščini nasproti. Naj jim bo lepo, naj bosta julij in avgust prijetna dopustniška meseca prav vsem.
Milena