DPO Posavje: Oživljanje društvenega dela

Po objavi konca epidemije koronavirusa v posavskem društvu nakazujemo nadaljevanje naših dejavnosti.

Spoštovane članice in člani,

naše delo tudi v času epidemije koronavirusa ni v celoti zamrlo, le opravljali smo predvsem administrativne naloge in se pripravljali na čas po tem. In namen tega pisma je, da vas obvestimo, kaj smo dorekli.

Ohranjamo tradicijo zaključnega srečanja telovadnih skupin. Članice skupin, ki vadite v Termah Čatež, se boste zbrale v ponedeljek, 22. junija 2020, ob 17.00 pred hotelom Čatež, nato pa s fizioterapevtko Marjano odšle na ustrezno mesto v parku na razgibalne vaje. Na sladoledu v čateški “Urški” pa si boste izmenjale novice o tem in onem.

Telovadke iz Krškega se boste dobile v petek, 12. 6. 2020 – krajši pohod boste opravile na Libno ali Grmado in zaključile z malico. Več o tem vam bo povedala Jelka.

Kje in kdaj se boste srečale članice skupin iz Sevnice, bo povedala Neda.

Za oblikovanje telovadnih skupin na vseh treh lokacijah potrebujemo informativne prijave, in sicer najkasneje do 20. junija.
Prijavo sporočite:

Za oblikovanje telovadnih skupin na vseh treh lokacijah potrebujemo informativne
Odpira se možnost telovadbe v Kostanjevici. Preden bi se dogovorili z izvajalko, moramo vedeti, ali sploh obstaja interes za tako vadbo, zato prosimo članice z območja Kostanjevice in Šentjerneja, da svojo namero do 15. junija sporočite Metki. Cena bo 3,5 € na uro, vadba vsak teden, v skupini bo lahko največ 8 oseb.

Tudi obe pohodniški skupini naj bi začeli delovati v septembru. Ravnajte se po navodilih obeh vodij.
Kontakt: Slavka Kuhelj, tel. 031 450 955 in Mira Lorenčič, tel. 051 837 788

Ekskurzija v Srbijo to leto odpade, ohranjamo pa izlet v Žalec in okolico v mesecu septembru. Informativne prijave pošljite na naslov [email protected] ali pokličite na tel. 051 339 921 do 20. junija. Ob zadostnem številu prijavljenih (najmanj 35) bomo pripravili program in ceno.

Ali bomo praznovali svetovni dan osteoporoze v Hrastniku (19. 10. 2020), še ni potrjeno, prav tako ni zanesljivo, ali bomo lahko izvedli dneve zdravja v Strunjanu (od 8.- 13. 11. 2020). Če se ne bo znova pojavil koronavirus, bo steklo oboje. V Strunjanu boste lahko vnovčili tudi vavčer, če ga ne boste porabili že prej. O tem vas bomo obveščali po e-pošti in na spletni strani (www.osteoporoza.si), priporočamo pa, da nas zainteresirani tudi pokličete, posebej tisti, ki nimate elektronske pošte.

V jesenski čas prenašamo meritve na Studencu in predavanje Zdravila in jetra. Načrtovani program za jesenske mesece bomo sicer poskusili uresničiti, seveda pa je to odvisno od zdravstvene situacije v Sloveniji. Tisti, ki niste bili na zboru članov, nimate brošurice s programom. Dobili jo boste lahko pri vodji katere od skupin.  Sicer pa najdete brošuro tudi na spletni strani v poglavju PUBLIKACIJE.

Za konec pa še prošnja za poravnavo članarine. Okoli 70 vas je takih, ki tega še niste storili, je pa prav članarina pomemben vir za delovanja društva.
Št. računa, kamor nakažite 15 € (za družinsko pa 20 €), je: SI56 6100 0001 1704 755, Delavska hranilnica.
Naslov: DPOP, Černelčeva 15, 8250 Brežice

Za upravni odbor: Milena Jesenko, predsednica
Več informacij iz društva …