DPO Posavje: Aprilski pohod po Benetkah

Na našem marčevskem pohodu smo se SONČNICE iz Šentjerneja  in Kostanjevice odločile, da bomo za aprilski pohod hodile po Muranu, Buranu in Benetkah. Ker je organizacijo prevzela Majda, smo sklep seveda uresničile.

Z udobnim avtobusom smo se 10. aprila pripeljale do Benetk. Tu smo – po že utečeni tradiciji – najprej zelo dobro malicale. Dobrote so pripravile Fanika, Mimica, Ančka, Jožica, Nada … Pridružila se nam je tudi vodička – Majdina sestrična, ki živi v Benetkah.

V prekrasnem vremenu smo se z vaporettom najprej peljali na Murano, kjer so nas navdušile mojstrovine steklarskih mojstrov, slikovito mestece in seveda sladoled!

Naslednja pohodniška etapa je bil otok Burano, ki nas je očaral s čudovitimi čipkami in izdelki iz njih, živobarvnimi fasadami, očarljivimi mostovi in mostički …

Po daljši vožnji smo pristali pred Trgom sv. Marka, si ga ogledali, nato pa nadaljevali s pohodom mimo Mosta vzdihljajev in mnogih drugih znamenitosti Benetk. Še zadnja vožnja z vaporettom, seveda pod Rialtom, in prišli smo do avtobusa, ki nas je varno in hitro pripeljal domov – v dežju !

Za nami je bil čudovit dan, sončen in topel, užile smo ga v prekrasni družbi, veliko hodile in veliko lepega videle. Hvala Majdi in vsem, ki ste prispevale, da smo se imele res lepo.

Vera Borštnar