DPO Posavje: Amalijinih 90 let

Društvo za preprečevanje osteoporoze obstaja 20 let, le dve leti manj pa pohodniška skupina, v katero smo vključene članice z območja Kostanjevice na Krki in Šentjerneja, a smo letos prvič počastile 90-letni jubilej ene od nas. 10. avgust 2023 smo namenile naši Amaliji Jordan, ki jo kličemo Malči. Zato je bilo praznovanje z velikim čustvenim nabojem.

Malči je članica društva od 15. 3. 2004. Njeno dobrosrčnost in pozitivno naravnanost smo mlajše članice spoznale že ob vstopu v društvo. Skozi leta pohodništva in izletov se je prijateljstvo v skupini poglabljalo, k čemur je v veliki meri prispevala tudi Malči. Za njen jubilej smo ji v znamenje spoštovanja pripravile prijeten dogodek.

Zjutraj smo se zbrale v kavarni v novem kulturnem domu, kjer nas je jubilantka pogostila s kavo in  pecivom, nato pa smo odšle v knjižnico in si ogledale razstavo čudovitih kvačkanih mandal. O mandalah nam je vse razložila naša Ida.

Prav živahno praznovanje se je nadaljevalo v gostišču Pri žolnirju, kjer smo Malči pripravile program. Čestitkam se je pridružil tudi župan občine Kostanjevica na Krki, Robert Zagorc, in tako še posebej izkazal čast svoji občanki. Ob zvokih harmonike smo zapele in tudi zaplesale, izvrstna hrana je bila pika na i. Prepričana sem, da tega dneva nobena od nas ne bo pozabila. Malči želimo, da ostane zdrava, vedra in vitalna kot doslej.

Malči je prišel čestitat za jubilej tudi župan Robert Zagorc.
Župan Robert Zagorc je prišel s šopkom za jubilantko, ki je ni na tej sliki.

Besedilo in sliki Vera Borštnar
Več utrinkov iz društva DPO Posavje