DPO Posavje: 10 let telovadbe v Sevnici

Že nekajkrat smo omenili, da imamo v sevniški občini veliko članic, ki s svojo aktivnostjo potrjujejo, da jim je mar za svoje zdravje in so zanj tudi pripravljene veliko narediti. Mednje sodita obe skupini terapevtske vadbe. Letos mineva 10 let, kar so gospe začele obiskovati vadbo v prostoru ZD Sevnica (začetek 7. 4. 2008), kjer nam ves čas omogočajo brezplačno uporabo njihove telovadnice.  Vseh 10 let pa to delo opravlja diplomirana fizioterapevtka Aleksandra Kerec, ki smo ji ob 15-letnici našega društva za odlično delo in zvestobo podelili priznanje na osrednji  prireditvi v Brežicah. 

Obe skupini telovadk ima na skrbi Neda Busar, gonilna sila aktivnosti  v Sevnici. Neda je polna idej, ki jih pa tudi uspešno izpelje. Tako je poskrbela, da so na prijeten način obeležile desetletnico. Gospe – 21 jih je bilo – so se 13. 4. 2018 zbrale v Pizzeriji Rondo. Po Nedinih pozdravnih besedah in preletu desetletne vadbe so se z darili (sponzor podjetje Lisca) zahvalile štirim članicam, ki vadijo že od vsega začetka, to so: Mira Dobovšek, Fanika Gabrič, Nevenka Okorn in Marija Šalamon. Presenečenje jim je pripravila tudi fizioterapevtka Aleksandra, po zakuski pa je sledilo še eno presenečenje: z nageljčki sta jim prišla čestitat dimnikarja (sponzor Dimnikarstvo Jelančič Sevnica). Večer je minil v prijetnem druženju in mali pregrehi – tortici -, ki pa skoraj obvezno sodi k takemu praznovanju (sponzor Majda Klun).

Tega lepega dogodka se zaradi drugih obveznosti nista mogli udeležiti ne predsednica ne podpredsednica društva, ki pa Nedi, Aleksandri in vsem udeleženkam terapevtske vadbe v Sevnici čestitata za desetletno delo in jim kličeta: Naj telovadba krepi vaše mišice in kosti tudi v prihodnje! 

   
  

Zapisala M. J.
Foto: Neda Busar