DO Ljutomer – Dva dni v raju

osteo-ljutomerAvtobusna postaja Ljutomer.
Nasmejani, dobro razpoloženi stojimo v krogu. V vseh nas je veliko pričakovanje in veselje, da odhajamo dogodivščinam naproti. Vabilo nas je Jadransko morje, vedno čarobno in polno presenečenj. Sedemo na avtobus, prvi pozdrav naše predsednice Vlaste in predstavitev programa izleta.
Kraška jama Beredine, čudovita stvaritev narave. Kaj lahko stori mehka voda trdemu kamnu, če je le dovolj vztrajna! Po ogledu jame obvezna fotografija. Lep trenutek v barvah, natisnjen na papir in vtisnjen v srce. V toplem, sončnem vremenu hitimo v Rovinj. Ogledamo si znamenitosti, malo nakupujemo in se družimo ob kavi. Sončni zahod naznanja, da se moramo odpraviti proti Medulinu. Po okusni večerji še malo klepeta, zabave, smeha.
Po zajtrku krenemo v Pulo. Spet nova zgodovinska in kulturna dejstva. Brez besed svojo zgodbo pripoveduje puljska arena. Zadnji del izleta je namenjen ogledu Brionov. Tja nas odpelje čudovita modro-bela ladja. Na palubi uživamo v vonju morja, vetru v laseh. Po otoku se vozimo z vlakcem, si ogledamo naravne znamenitosti ter zgodovino otoka preko številnih fotografij in predmetov v muzeju.
Polni lepih občutkov in nepozabnih spominov se zadovoljni vračamo  domov. Na avtobusu se zahvalimo naši predsednici Vlasti za trud in delo, ki ga je vložila uspešno realizacijo izleta. Da na naših druženjih teče vse gladko, je zaslužna tudi naša Zinka. Spomini na lepo in prijetno še trajajo, krepijo prijateljstva in naša srca.

Jadranka Ščavničar