DBO Radenci: Uresničene želje

Uresničile so se nam tri majhne želje, ki so v teh čudnih razmerah postale velike. Spomladi smo le sanjali o njihovi uresničitvi, sedaj pa so se izpolnile.

Sredi julija smo se najprej peljali z našimi zvestimi članicami in člani društva do gradu Negova, kjer nam je kustosinja na izjemno zanimiv način, oblečena v srednjeveško opravo, predstavila zgodovino gradu in življenje nekdanje grajske gospode. Po ogledu znamenitosti smo imeli še  volilni občni zbor, ki se je nadaljeval v prijetno druženje. Lepo in toplo nam je bilo pri srcu,  saj nas je s svojo prisotnostjo počastila ga. Duša Hlade Zore,  predsednica ZDBO Slovenije.

Izlet v Radovljico, Begunje in v dolino Drage smo načrtovali že lani. Konec julija letos smo ga končno izpeljali. Organizacija izleta na Gorenjsko je bila zahtevna, saj smo se odpeljali zaradi velikega števila prijavljenih z dvema avtobusoma. Naši vtisi so bili brez izjeme izjemni, pa čeprav so mnogi že poznali ta del Slovenije. Tisti, ki so se prvič seznanili z lepotami in zanimivostmi dežele »kjer murke cveto«, pa so bili prav vzhičeni. Povsem spontano so že v avtobusu zadonele pesmi  bratov Avsenik.

In tretja uresničena želja? Izlet na bližnji Ptuj. Po peškem mostu smo se z lokalno vodičko sprehodili do starega mestnega jedra in si ogledali znamenitosti, ki uvrščajo Ptuj v sam vrh svetovne kulturne dediščine. Ogledali smo ti tudi notranjost gradu. Na grajskem dvorišču se nam je odprl pogled na največje akumulacijsko jezero v Sloveniji, na Ptujsko in Dravsko polje, Slovenske gorice in Haloze. Ker je bil dan zelo vroč, smo se po kosilu nekoliko ohladili v najstarejši vinski kleti. Degustacija vin nam je razvezala jezike in odprla duše. V prijetnem vzdušju se nam ni več mudilo domov, čeprav se je dan nagibal v večer.

Naše naslednje druženje bo oktobra 2021 na proslavi svetovnega dneva bolnikov z osteoporozo v Hrastniku, smo sklenili že v avtobusu. Zelo se veselimo. Ostajamo optimisti, da nam covid-19 ne bo prekrižal načrtov.

Silva Marinković