DBO Posavje: Vabilo na zaključno srečanje

Spoštovani članice in člani,

počasi zaključujemo spomladanski del programa društva. Piko na i bomo postavili na krajšem pohodu in druženju na Bizeljskem. Če le utegnete, se pripeljite, nujno pa zaradi organizacijskih zadev potrebujemo vašo prijavo na Milenin ali Erikin naslov (A NE NA OBA!) najkasneje do 9. 6. 2023.

Program

  1. Dobimo se ob 10.00 pred cerkvijo sv. Lovrenca na Bizeljskem. Parkirnega prostora za osebne avtomobile je dovolj. Dogovorite se z voznicami/vozniki za skupen prevoz in si delite stroške.
  2. Prijazen in gostoljuben župnik, g. Vlado Leskovar, nas bo seznanil z zgodovino Bizeljskega, ogledali si bomo razstavo o naravni in kulturni dediščini kraja ter Slomškovo spominsko sobo (za ogled – prostovoljni prispevek).
  3. Zatem se bomo odpeljali v vas Gregovce, kjer nas bodo na mizah ob hiši štev. 14 čakali kava, sok, voda, pecivo.
  4. Okrepljeni se bomo peš podali do bližnje domačije Balon, po domače pri Nujcu, kjer nam bo gospa Branka predstavila žalostno usodo t. i. Nujčevega hrasta, ki je ne dolgo nazaj veljal za najdebelejše dobovo drevo v Slovenji.
  5. Peš bomo nadaljevali po kolovozni poti ob Sotli. Če kateri ne bo želel hoditi, bo počakal v vasi. Hoja bo kratka; primerno bo lahko pohodno obuvalo, zaščita pred soncem ali kratko: vremenu primerno obuvalo in oblačilo.
  6. Z avtomobili se bomo zapeljali slab kilometer do Gostilne Kocjan v Stari vasi, kjer nam bodo za ugodno ceno pripravili nekaj za pod zob (okvirna cena 10 €). Tedaj bo tudi priložnost, da si bomo kaj pomembnega povedali, obudili kak spomin, zasnovali prihodnji program …
  7. Zaključek med 14. in 15. uro.

Marjana Černoš še posebej vabi svoje telovadke, saj bo to hkrati zaključno srečanje njenih skupin.

Vsebino smo zasnovale Jožica Obradović, Marija Haler in Milena Jesenko.

S pozdravi,
Milena

Več o DBO Posavje
Naslovna fotografija: Bizeljsko.si – Župnijski urad Bizeljsko