POD Murska Sobota: Z optimizmom v prihodnost

Pozitivna naravnanost vodstva Prekmurskega osteološkega društva Murska Sobota je vidna v številnih aktivnostih, ki smo jih varno izvajali kljub omejitvam. Želeli smo, da ostanejo naši člani med seboj povezani in gibalno dejavni. Zadali smo si moto: ostani zdrav in telesno aktiven. Številna udeležba na dogodkih je to potrdila.

Ob svetovnem dnevu zemlje smo se zbrali v prečudoviti »katedrali«  ̶  pod krošnjami dreves na Otoku ljubezni v Ižakovcih. Prisluhnili smo strokovnjakinji z Zavoda za gozdove Murska Sobota, ki nam je predstavila sobivanje rastlin in živali  v tem habitatu. Svežino dneva smo zaužili s polnimi pljuči. Šumenje reke Mure in šepet vetra sta nas motivirala, da smo se malo razgibali, naredili nekaj vaj za ogrevanje in krenili na pohod ob reki Muri.

Zaradi želje po srečanjih in gibanju smo organizirali tedenske pohode vse od maja do julija. Dobre volje nam ni vzelo niti slabo vreme.

10. maja smo obeležili svetovni dan gibanja. Za destinacijo smo izbrali Soboško jezero in se sprehodili okrog njega. Ogledali smo si paviljon Exspano, ki ga imenujejo tudi Vrata v Pomurje. Ob malici in kavici na terasi so se že rojevale ideje za naprej.

 V slogu pregovora povsod je lepo, doma pa najlepše, smo se odločili, da bolj podrobno spoznamo Prekmurje. Ogledali smo si pridelavo paradižnika na domačiji LUŠT. Sledila je vožnja do Dobrovnika in ogled Tropskega vrta, kjer vzgajajo orhideje. Pot nas je vodila do Bukovniškega jezera, tam  nas je čakalo okrepčilo. Neokrnjena narava in naravne danosti so nas presenečale na vsakem koraku. Potovanje smo zaključili v doživljajskem parku Vulkanija na Gradu na Goričkem. Doživeli smo izbruh vulkana in se srečali s krtkom Olijem.

Nepozabni spomini ostajajo tudi z letovanj v Strunjanu in Rogaški Slatini. Pripadnost skupini se je potrjevala na številnih animacijskih dogodkih, ki so bili organizirani s strani zdravilišč.

Povsod smo zastopali barve našega društva s pozitivno energijo in se zdravi, srečni in zadovoljni vračali domov. Jesen pa prinaša nove optimistične izzive.

Marija Horvat,
Prekmursko osteološko društvo Murska Sobota