DBO Pomurja Radenci: Po jutru se dan pozna

Rada imam jutra, ko se prebujam v nov dan, ko opazujem vzhajanje sonca nad zvonikom cerkve sv. Petra v Gornji Radgoni. Ta pogled skozi okno domače hiše me osrečuje in obuja spomine na prehojeno poklicno pot. Že več kot dvajset let sem upokojena specialna pedagoginja. Imam bogate delovne izkušnje na področju izobraževanja in vzgoje otrok s posebnimi potrebami. Poučevanje in vzgajanje teh otrok me je bogatilo in prav zaradi njih sem imela učiteljski poklic rada.

Naša lepa šola je bila poleg cerkve. Zadnja leta pred upokojitvijo sem bila ravnateljica. V času agresije leta 1991 sta bili cerkev in šola bombardirani, obnova obeh  je bila zelo dolga. V tistem času smo morali pouk tudi dnevno prilagajati. V lepo obnovljeno šolo so učenci prihajali še z večjim veseljem. A danes  šola s prilagojenim programom ni več v zgradbi poleg cerkve, ampak deluje v sklopu OŠ Gornja Radgona kot podružnična OŠ dr. Janka Šlebingerja.

Moje poklicno delo je najlepši del mojega življenja. Trenutki, ko se ustavljajo ob meni moji nekdanji učenci in z mano obujajo spomine na čas, ko smo pridobivali osnovna znanja in veščine za življenje, mi prinašajo srečo in polepšajo dan. Po upokojitvi sem se lahko posvetila družini in hobijem, a osteoporoza mi je začela povzročati težave. Zaradi kompliciranega zloma zapestja sem dolgo hodila na terapije. Posledice čutim še danes. Potem pa me je pritegnil dober glas o Društvu za osteoporozo Pomurja – Radenci. Po treh letih članstva sem srečna in hvaležna, da sem njegova članica.

Celoletni program društva je skrbno načrtovan. Pohodi, kolesarjenje, izleti, letovanja, martinovanje, občni zbor in predavanja so razvrščeni po mesecih. Kljub epidemiji smo bili člani v preteklem letu deležni organiziranega merjenja kostne gostote na petnici, merjenja krvnega sladkorja in osteotlona v Radencih. Organizirani so bili dnevi zdravja v Dobrni, izleti v Radovljico, Begunje, na grad Kamen in Ptuj, letovanje v Biogradu na morju, v Expanu pri Murski Soboti pa smo celo obeležili svetovni dan osteoporoze.

Vesela sem, da se člani srečujemo na organiziranih dejavnostih. Med nami so se stkale prijateljske vezi, skupaj lažje najdemo moč za premagovanje tegob sedanjega časa.  Hvaležna sem našim predsednici, blagajničarki in tajnici za požrtvovalno in nesebično delo. Ob tako dobrem vodenju lahko člani z optimizmom zremo v jutrišnji dan.                                                                                                                        

Terezija Šegula