DBO Pomurje Radenci: Ne želim živeti nezdravo

Z velikim zadovoljstvom sodelujemo v projektu Ne želim živeti nezdravo, v katerem sodelujejo poleg članic in članov društva tudi nečlani. Kot primarna aktivnost so vodeni pohodi po okolici Radencev, ob reki Muri, po bližnjih vinorodnih gričih in obronkih gozdov. Zadovoljni smo, ko naredimo deset in celo dvanajst tisoč korakov, ki jih veselo preračunavamo v  prehojene kilometre.  Ni potrebno posebej poudariti, da ta »matematika« poteka ob sproščenem pitju  kave, vode ali soka.

Naslednja »zadolžitev« v okviru projekta je rekreativna telovadba. Z njo smo pričeli zgodaj jeseni v bližnjem parku Pri treh damah, nadaljevali pa smo  v dvorani – vse do nedavnega.  In sedaj moramo počakati na ugodnejše zdravstvene razmere, da  bomo nadaljevali z razgibavanjem, dihalnimi vajami, vajami za sproščanje …

Namen aktivnega preživljanja prostega časa je, da se čim več gibamo, družimo, da smo zadovoljni sami s seboj in tako prispevamo k zdravemu življenjskemu slogu, k boljšemu  fizičnemu in  mentalnemu zdravju. Tako poskrbimo tudi za bolj trdne kosti.

O PROJEKTU

Projekt pod naslovom Ne želim živeti nezdravo so na 5. javni poziv LAS Prlekija za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS skupno prijavili naslednji partnerji:

  • Občina Radenci, kot vodilni partner
  • Občina Apače,
  • Zdravstveni dom Gornja Radgona
  • Društvo za osteoporozo Pomurja Radenci
  • Naturopatski center SANTE Vital, Simona Domjan s.p.

Operacijo sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

CILJ OPERACIJE SO:
Prebivalce Občine Apače in Občine Radenci v 9 mesecih z izbranimi aktivnostmi Naučiti živeti zdravo oz. naučiti jih začetnih korakov za zdrav življenjski slog.

Zaposlene na občinski upravi v Občine Apače in Občine Radenci in občane (skupaj 33 oseb) vključiti v sistem 6 mesečne vadbe na način spremljanja spremembe telesne mase in psihofizičnega počutja vključenih.

POVEZAVE:
Program razvoja podeželja: www.program-podezelja.si