DBO Pomurja Radenci: Na izletu

Nekaj  pohodnic in pohodnikov Društva za osteoporozo  Pomurja Radenci je včeraj obiskalo razstavo jaslic v Veržeju pri Ljutomeru. Neizmerno smo veseli, da smo lahko občudovali tudi prekrasne unikatne lončarske izdelke in izdelke iz slame. Kljub obilici dela nam je namenila nekaj  svojega dragocenega časa  ustvarjalka lončenih izdelkov gospa Urška. Ko se je zmračilo smo odšli še v Banovce, ki se v decembru preimenujejo v Božičkovo vas. Ogledali smo si več jaslic, ki jih domačini postavijo na vidno mesto pred svojim domom.

Izlet smo zaključili z ogledom Sončne hiše, ki je namenjena turistom. Prijazna domačina sta nam pokazala, kje in kako se lahko razvajajo njihovi gostje tudi v hladnih zimskih dneh. In da nas ni zeblo, smo bili pri gostiteljih deležni toplega kuhančka. Zadovoljni smo se vrnili domov z željo, da bi bilo vsem ljudem tako lepo, kot je bilo nam.

Vsem svojim članicam in članom pa tudi v drugih društvih bolnikov z osteoporozo želimo lepe in tople praznične dni, naj ne bo nihče sam in osamljen. Novo leto naj vsem nameni trdno zdravje, veliko vsega lepega in dobrega.

Silva Marinković