DBO Jesenice: Praznovali smo 20 let delovanja

Člani Društva bolnikov z osteoporozo Jesenice smo se 8. oktobra 2021 zbrali v Gledališču Toneta Čufarja, da bi proslavili 20. obletnico svojega delovanja in obenem obeležili svetovni dan osteoporoze. Medse smo povabili tudi člane vseh društev, združenih v Zvezi društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, svoje pokrovitelje in župane občin, iz katerih prihajajo člani in članice jeseniškega društva. Najboljši odziv je bil iz kranjskega društva bolnikov z osteoporozo. Praznovanja se je udeležila tudi predsednica Zveze.

Prireditev je odlično vodila Branka Smole. S toplimi povezovalnimi besedami je lepo popestrila prireditev. Najprej je predsednica društva Nuša Ražman pozdravila vse navzoče. V nagovoru je poudarila, da ne bo pripovedovala o prehojeni poti, o vseh težavah in uspehih, ki jih je v tem času prestalo društvo, kajti zbrali smo se, da s kulturnim programom počastimo društveni jubilej in se spomnimo svetovnega dneva osteoporotikov. Zaključila je s povabilom na druženje ob skromnem prigrizku po prireditvi. 

Navzoče so pozdravili župan občine Jesenice Blaž Račič, direktor Splošne bolnišnice Jesenice Mark Toplak in predsednica Zveze Duša Hlade Zore. Vsi so z izbranimi besedami pohvalili delo društva in naše predsednice. Nato so na oder prišli pevci mešanega pevskega zbora iz Kranjske Gore, ki se jim je pridružila tudi predsednica Nuša. Zapeli so nekaj planinskih in Slakovih pesmi. Slednjim vižam smo se ob spremljavi harmonike pridružili tudi udeleženci v dvorani. Za pevci je oder prevzel dramski igralec Andrej Rozman Roza, ki je v svoji monokomediji, v katero je vključil tudi gledalce, dodobra nasmejal skoraj polno dvorano.

Sledilo je še druženje v avli gledališča, kjer smo se udeleženci dodobra sprostili v veselem razpoloženju in za hip pozabili na neprijetnosti, ki nam jih še vedno prinaša virus.

Miro Ražman,
Društvo bolnikov z osteoporozo Jesenice