Bučna juha

Sezona buč je že tukaj. Naj vam kremna juha iz hokaido buče pričara jesen na krožniku.

Sestavine:

  • ena manjša buča
  • 1 majhna čebula
  • 3 jedilne žlice masla
  • 0,5 l mesne juhe
  • pol čajne žličke mlete kumine
  • strok česna
  • sol, poper
  • pol šopka kopra
  • 1 jedilna žlica suhih bučnih semen
  • 2 dl smetane
  • nekaj kapljic bučnega olja

Priprava:

Meso buče narežemo na kocke. V loncu razpustimo dve jedilni žlici masla in na njem popražimo sesekljano čebulo, da postekleni. Popražimo še bučne kocke in vse skupaj zalijemo z mesno juho. Začinimo z mleto kumino, zmečkanim česnom, s soljo in z mletim poprom. Počasi kuhamo 15 do 20 minut, da se bučne kocke zmehčajo. Medtem na preostalem maslu prepražimo bučna semena in jih malo posolimo. Kuhano juho v mešalniku dobro zmešamo in ji dodamo lonček tekoče smetane. Po želji še začinimo. Juho nalijemo na krožnike in okrasimo s koprovimi vršički in bučnimi semeni.

Prvič objavljeno v reviji Sončnica, november 2012
Foto: Pixabay