Sezona buč je že tukaj. Naj vam kremna juha iz hokaido buče pričara jesen na krožniku.
Sestavine:
- ena manjša buča
- 1 majhna čebula
- 3 jedilne žlice masla
- 0,5 l mesne juhe
- pol čajne žličke mlete kumine
- strok česna
- sol, poper
- pol šopka kopra
- 1 jedilna žlica suhih bučnih semen
- 2 dl smetane
- nekaj kapljic bučnega olja
Priprava:
Meso buče narežemo na kocke. V loncu razpustimo dve jedilni žlici masla in na njem popražimo sesekljano čebulo, da postekleni. Popražimo še bučne kocke in vse skupaj zalijemo z mesno juho. Začinimo z mleto kumino, zmečkanim česnom, s soljo in z mletim poprom. Počasi kuhamo 15 do 20 minut, da se bučne kocke zmehčajo. Medtem na preostalem maslu prepražimo bučna semena in jih malo posolimo. Kuhano juho v mešalniku dobro zmešamo in ji dodamo lonček tekoče smetane. Po želji še začinimo. Juho nalijemo na krožnike in okrasimo s koprovimi vršički in bučnimi semeni.
Prvič objavljeno v reviji Sončnica, november 2012
Foto: Pixabay