Trboveljčanke čestitajo za uspešno prireditev

Jutro je bilo neprivlačno hladno, nebo oblačno, slabo obetajoče. Ženske, članice Društva osteoporoze Trbovlje, ki smo čakale avtobus, nismo bile zato prav nič slabe volje. Zanašajoč se na zanesljive napovedi naših vremenoslovcev smo optimistično sedle v avtobus. Ta nas je popeljal proti Gorenjski v prelepo Kranjsko Goro. Z zlatom obsijane gore in bogastvo jesenskih barv malo niže so nas povsem očarali.

Ob športnem objektu Vitranc so nas pričakale lepe melodije Pihalnih orkestrov Jesenice in Kranjska Gora, ki so nas napolnile s še več dobre volje in energije. Počasi smo vsi udeleženci, bilo nas je več kot 800, odšli v večnamensko dvorano, ki je bila za to priložnost sijajno urejena. Vse navzoče je najprej prisrčno pozdravila predsednica Društva bolnikov z osteoporozo Jesenice Nuša Ražman, za njo pa Duša Hlade Zore, predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije in župan občine Kranjska Gora Jure Žerjav. Zdravja in močnih kosti nam je ob koncu zaželel predstavnik Ministrstva za zdravje Republike Slovenije.

D69DEAD0-0F97-11E1-B556-663A66B94067

In kot se za takšno množično srečanje spodobi, sta sledili dve zanimivi predavanji. Marija Pfeifer, prof. in dr. medicine, nas je najprej seznanila z novostmi o kalciju in D-vitaminu. Poučno, konkretno in uporabno pa je bilo tudi predavanje Jožeta Lavrinca, višjega medicinskega tehnika in kliničnega dietetika, z naslovom Hrana, bogata s kalcijem in z D-vitaminom. Vmes so nam prepevali člani Mešanega pevskega zbora Kranjska Gora, zabavala pa sta nas tudi gledališka skupina AKSA in mlada plesalka izraznega plesa.

Ura se je hitro pomikala proti popoldnevu. Kosilo je bilo okusno in jedi pozorno izbrane. Med kosilom nam so za boljše prebavljanje prav lepo igrali in peli fantje ansambla Aubiks. Nekaj deklet iz dvorane je ob poskočnih melodijah celo zaplesalo. Žal so nas kazalci opozarjali, da prihaja čas odhoda, pa če nam je bilo še tako prijetno. Mislim, da delim mnenje vseh udeleženk in udeležencev, da je uvod v svetovni dan osteoporoze v Kranjski Gori dobro uspel. Vse je bilo tako, kot si le lahko želimo: vreme lepo, pokrajina čista, prireditev uspešna, ljudje prijazni in zadovoljni, organizacija odlična. Čestitamo.

Vesele Trboveljčanke smo sedle v avtobus in vso pot do doma premlevale, kako je bilo »fajn«, da smo bile tam. Ob koncu želimo vsem in sebi, da bi imeli radi svoje kosti.

Marjeta Ocepek,
Društvo osteoporoze Trbovlje