Zdrave in dobre buče lahko še vedno dobite v zakladnicah ozimnice in si privoščite odlično juho.
Sestavine:
- 1 kos buče hokaido,
- 1 srednje velik por,
- sol, poper, ingver, sladka smetana,
- pražena bučna semena za posip.
Priprava:
Por narežemo na kolobarje in operemo pod tekočo vodo. Bučo olupimo in narežemo na večje
kocke. Na olju najprej prepražimo por, nato dodamo bučo, še malo popražimo in zalijemo z vodo.
Dodamo sol, poper in ingver. Ko se buča zmehča, jo pretlačimo s paličnim mešalnikom in dodamo
sladko smetano. Bučna semena na hitro prepražimo in posipamo po juhi.
Recept je pripravila Fanika Sevšek, članica Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje in kuharica Gostišča Žolnir v Kostanjevici na Krki.
Recept je bil prvotno objavljen v reviji Sončnica, december 2016.