Račje prsi s kostanjevim pirejem

Privoščite si posebno kosilo in nekaj za spremembo. Recept pripravljen posebej za bralke in bralce revije Sončnica.

Sestavine za eno porcijo:

  • 20 dag izkoščičenih račjih prsi,
  • sol, poper, timijan,
  • 10 dag kostanjevega pireja,
  • sol, poper, maslo, sladka smetana

Priprava:

Račje prsi solimo, popramo, natremo s timijanom in popečemo. Kostanjevemu pireju (lahko ga
kupimo ali naredimo sami) dodamo sol, poper, maslo in sladko smetano. Vse skupaj zmešamo v gladko teksturo. Račje prsi položimo na posteljico kostanjevega pireja in ponudimo.

Recept je pripravila Fanika Sevšek, članica Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje in kuharica Gostišča Žolnir v Kostanjevici na Krki.
Recept je bil prvotno objavljen v reviji Sončnica, december 2016.
Slika je simbolna.