Prsi mladega piščanca z mocarelo in paradižnikom

Recept je pripravil en izmed najboljših kuharjev v deželi na sončni strani Alp. Andrej Kuhar velja za prvega in edinega Slovenca, ki si je zaradi svojih kuharskih spretnosti prislužil kar šest zaporednih Michelinovih zvezdic, katere francoska ustanova podeljuje najboljšim kuharskih chefom in njihovim restavracijam po celem svetu. Kuharski mojster je svoje recepte prilagodil bolnikom z osteoporozo in jih prispeval za revijo Sončnica.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 šopek sveže bazilike
  • 4 kosi piščančjih prsi
  • 3 olupljeni stroki česna
  • 2 krogli mocarele
  • 10 kosov črnih oliv brez koščic, narezanih na tanke rezine
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 5 zrelih paradižnikov
  • 2 srednje veliki čebuli, narezani na tanko
  • sol in poper iz mlinčka

Priprava:

Paradižnik narežemo na približno centimeter debele rezine in jih položimo v pekač, pomazan z oljčnim oljem. Čebulo in česen podušimo na oljčnem olju in ju porazdelimo po paradižniku.

Piščanca solimo, popramo, popečemo na oljčnem olju in položimo na pripravljen paradižnik. Po piščančjih filejih nato položimo še olive in lističe bazilike in na centimeter debele rezine narezano mocarelo. Postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 220°C, in pečemo 12 do 14 minut. Postrežemo s polnozrnatim kruhom.

O avtorju recepta

V restavraciji Maxim se že od nekdaj zbirajo ljubitelji dobre hrane, saj s svojimi jedmi, ki so na voljo à la carte in se sezonsko menjajo, znajo tam zadovoljiti tudi najbolj zahtevne goste. Vse jedi so pripravljene iz svežih, prvovrstnih sestavin, ki pripomorejo k temu, da je jed hkrati estetska, okusna, zdrava in lahka za telo. Maximovo kuhinjo predstavljajo tako izvirne jedi mednarodnega slovesa kakor tudi kulinarične posebnosti hišnega mojstra Andreja Kuharja.

Recept je bil prvič objavljen v reviji Sončnica, leta 2015.