8.marec – Dan žena

Vsako leto se ob dnevu žena članice našega društva zberemo na manjši slovesnosti. Ob tem priredimo tudi manjšo razstavo umetniških del članic društva.


Ker se predsednica Duša Hlade Zore tokrat ni mogla udeležiti prazničnega srečanja, nam je napisala nekaj misli, ki jih navajamo:
»Pred nami je 8. marec, mednarodni dan, ki je posvečen ženskam. Pisalo se je leto 1889, ko je nemška socialistka Clara Zetkin začela boj za enakopravnost žensk. Najprej delavk, kasneje pa še vseh ostalih. Takrat so se ženske organizirale in stavkale, da bi dosegle to, kar nam pripada. Od takrat je minilo 130 let in včasih se nam zdi, da enakopravnosti med ženskami in moškimi še vedno ni. Mogoče to velja, saj statistike kažejo da razlike med plačami, ki jih prejemajo moški in ženske, še vedno obstajajo. Toda poglejmo na naš položaj bolj optimistično. Danes je med nami veliko pomembnih žensk, mater, kmetic, znanstvenic, upokojenk in drugih, ki so v družbi pustile močan pečat in na to smo lahko ponosne. Tudi ve, naše članice, ste med njimi. Že to, da se trudite za svoje zdravje, veliko šteje. Ostanite take še naprej in mislite nase, vlagajte vase in naredite nekaj zase.
Želim vam lepo in prijetno popoldne.
Ostanite vesele in polne optimizma IN IMEJTE RADI SVOJE KOSTI. Na svidenje na zboru članov DBO Ljubljana v ponedeljek 11. 3. 2019.«

Foto: Eva Završan